Zacznijcie z nami Nowy Rok – muzycznie i radośnie!

Razem z ks. bpem Waldemarem Pytel zapraszamy Was na pierwszy koncert w 2022 roku! Już w najbliższy piątek, 28 stycznia 2022, o godzinie 18:00 odbędzie się Koncert Noworoczny w Kościele Pokoju w Świdnicy. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Zagrają Zuzanna i Maciej Batorowie na symfonicznych organach dawnej świdnickiej wytwórni Schlag i Synowie. W programie znajdą się wirtuozowskie improwizacje oraz kolędy, do śpiewania których zaprosimy wszystkich przybyłych!

Zuzanna i Maciej Batorowie /Kościół Pokoju w Świdnicy/ fot. Bartek Barczyk

Zuzanna i Maciej Batorowie to małżeństwo organistów. Od 2011 roku związani ze Świdnicą, gdzie tworzą jedno z najbardziej zauważalnych centrów muzyki organowej w Polsce. Prowadzą Fundację Dobrej Muzyki, w której realizują swoją misję – uczenie lepszego rozumienia muzyki organowej. W ciągu ponad 9 lat działalności Fundacji zorganizowali ponad 160 koncertów, zapraszając wybitnych artystów z całego świata.
Para koncertuje w wielu krajach europejskich jako duet organowy, wykonując autorskie transkrypcje organowe na 4 ręce. Prywatnie rodzice Bernarda, Leonarda i Henryka.

Koncert będzie także transmitowany na profilu Fundacji na Facebooku:

Szczegóły można śledzić w wydarzeniu na Facebooku: https://www.facebook.com/events/607106200584514/

Organizatorzy: Kościół Pokoju w Świdnicy i Fundacja Dobrej Muzyki
Mecenasi: Przyjaciele Dobrej Muzyki – Regularni Darczyńcy Fundacji

Podoba Ci się to, co robimy?

Chcesz wesprzeć organizację tego wydarzenia? Przekaż darowiznę w kwocie, którą uznasz za stosowną, przelewem – tu znajdziesz potrzebne dane:

Dzięki Twojej darowiźnie uświetnimy ten radosny czas kolędowania i witania Nowego Roku odpowiednią muzyką!

Do zobaczenia i usłyszenia!