Muzyczne Foyer - spotkania pełne pasji

Muzyczne Foyer to cykl spotkań z muzykami klasycznymi po koncertach, które rozpoczęliśmy w ramach III Festiwalu im. Christiana Schlaga przy Kościele Pokoju w Świdnicy w lipcu 2018 roku. Nieopodal Kościoła Pokoju w Świdnicy publiczność miała okazję usiąść przy stole z artystami zaraz po ich koncertach.

Fundacja Dobrej Muzyki od pięciu lat organizuje wydarzenia muzyczne. W tym czasie dostrzegliśmy grupę słuchaczy, która jest zaintrygowana osobą wykonawcy i po koncercie pragnie nawiązać z nim kontakt.

Muzyczne Foyer to idealna propozycja dla osób zainteresowanych kulisami pracy muzyków. Przedsięwzięcie jest w Świdnicy absolutną nowością. Chcemy lepiej poznać naszych odbiorców i wyjść naprzeciw ich potrzebom. Tworzymy przestrzeń do bycia z drugim człowiekiem, pogłębiamy więzi lokalnej społeczności, budujemy relacje artysta-publiczność. To dla nas wartości nie do przecenienia.

Głównym celem Muzycznego Foyer jest wykreowanie przestrzeni spotkań grupy słuchaczy zafascynowanych muzyką. Koncerty organizowane przez Fundację są do tego najlepszym pretekstem. Niezwykłe miejsce — Kościół Pokoju, niecodzienne wydarzenie — koncert gościa z dalekich stron oraz wspaniali ludzie — zauroczeni muzyką Świdniczanie… i nie tylko.