Witamy Państwa na stronie internetowej Fundacji Dobrej Muzyki!

Fundacja Dobrej Muzyki jest organizacją pozarządową, działającą nieprzerwanie od 2012 roku na terenie Dolnego Śląska.
Jak to się stało, że Fundacja Powstała? Po powrocie do kraju z zagranicznych studiów muzycznych zorientowaliśmy się, że w Polsce mogłoby być więcej festiwali muzyki klasycznej, ponieważ poza największymi miastami istnieje spora grupa osób zainteresowanych muzyką organową. Nie mogliśmy pozwolić, by tak duży potencjał się zmarnował! Nasza pasja do organów sprawiła, że powołaliśmy Fundację (pierwotnie jako Fundację Chorda Auxit) i rozpoczęliśmy organizowanie koncertów na terenie Dolnego Śląska. Dzięki temu odkryliśmy, że przybliżanie kolejnym osobom muzycznego świata rozwija je i uwrażliwia, a nam daje ogromną satysfakcję!

Uczymy lepszego rozumienia muzyki organowej.

Organizujemy letni Międzynarodowy Festiwal Organowy im. Christiana Schlaga (nasze najważniejsze przedsięwzięcie w roku) oraz cykle: Koncerty Ziemi Świdnickiej, Koncerty Zimowe, Symfoniczne Organy Kościoła Pokoju, a także spotkania w ramach Muzycznego Foyer.

Mamy wielkie marzenie o zbudowaniu z regionu świdnickiego największego polskiego pozaakademickiego ośrodka muzycznego!

W sumie od 2012 roku zorganizowaliśmy ponad 100 koncertów na terenie Dolnego Śląska oraz wydarzenia im towarzyszące – co roku z naszych propozycji korzystają setki Melomanów. Gościliśmy dotychczas muzyków z Polski, Niemiec, Słowacji, Szwajcarii, Włoch, Francji, Hiszpanii oraz Czech. Jeśli podoba Ci się to, co robimy i uważasz naszą działalność za wartościową, zostań współorganizatorem przedsięwzięć Fundacji – naszym Regularnym Darczyńcą! Szczegóły na: https://fundacjadobrejmuzyki.pl/wsparcie/

Zachęcamy do zapisania się na nasz newsletter, by być na bieżąco:

Do zobaczenia i usłyszenia!
Zuzanna i Maciej Batorowie
Fundatorzy Fundacji