Witamy Państwa na stronie internetowej Fundacji Dobrej Muzyki!

Założyliśmy Fundację w 2012 roku, gdy po zakończeniu kilkuletnich studiów w Niemczech i Szwajcarii powróciliśmy do Polski. Naszym celem jest przybliżanie szerokiej publiczności muzyki organowej, pięknej i bardzo bogatej, a mało znanej. Nasz region – Dolny Śląsk obfituje w cenne instrumenty na których można wykonywać zróżnicowany repertuar. W Polsce mamy także wielu zdolnych muzyków.

Jako założyciele Fundacji pragniemy propagować muzykę klasyczną oraz budować grupę odbiorców sztuki wysokiej.

Jako organiści chcemy zapoznać polską publiczność z muzyką organową, która jest naszą pasją.
Fundacja od 2012 roku organizuje letnie i zimowe (adwentowe) koncerty w Świdnicy – w Kościele Pokoju i kościele pw. św. Józefa, od roku 2016 także w Świebodzicach, Bardzie i Wałbrzychu.

Zapraszamy Państwa najważniejsze przedsięwzięcie Fundacji, jakim jest Międzynarodowy Festiwal Organowy im. Christiana Schlaga, który jest cyklem koncertów organowych odbywających się latem w miejscowościach Dolnego Śląska, w których znajdują się organy firmy Schlag & Söhne.

Zachęcamy do zapisania się na nasz newsletter, by być na bieżąco:

Do zobaczenia i usłyszenia!

Do zobaczenia!
Zuzanna i Maciej Batorowie