Serdecznie zapraszamy na pierwszy koncert w ramach VI Międzynarodowy Festiwal Organowy im. Christiana Schlaga! Wystąpią zdolni, młodzi muzycy  – uczniowie dr Macieja Batora ze świdnickich szkół muzycznych (Szkoły Społecznej II st oraz studium organistowskiego), a także prywatni uczniowie i dzieci – którym bardzo kibicujemy.

25.06.2021, PIĄTEK / FRIDAY, 18:30 – 19:45

Kościół Pokoju pw. św. Trójcy / The Church of Peace
Plac Pokoju 6, Świdnica

UWERTURA FESTIWALU / FESTIVAL’S OVERTURE

Koncert uczniów i studentów / Students’ concert
W programie / Programme: J.S. Bach, G. F. Haendel, M. Surzyński, C. Sellar

Pobierz bezpłatną wejściówkę / Downloawd the free entry passkoncerty.fundacjadobrejmuzyki.pl/koncert_25_06

W razie problemów czy pytań, napisz do nas na ida@fundacjadobrejmuzyki.pl – z przyjemnością Ci pomożemy!

WYKONAWCY KONCERTU:

Leonard Bator, Bernard Bator i Maciej Bator – muzyka w dialogu: organy ołtarzowe & symfoniczne organy Schlaga

Tymoteusz Jaśków (V klasa Społecznej Szkoły Muzycznej w Świdnicy) – organy: Mieczysław Surzyński „Świety Boże”

Łucja Nikolska – flet: Georg Friedrich Händel „Sonata e-moll an flet Halle Sonatas No. 2″

Brygida Szymańska (studentka III roku Diecezjalnego Studium Organistowskiego w Świdnicy) – organy: Craig Sellar „Tuba tune”

Filip Zabrzewski (uczeń prywatny; pierwszy rok nauki) – organy: Anonimowe preludium i finał z księgi organowej z Husum

Tymoteusz Jaśków
Tymoteusz Jaśków, fot. M. Trzpiot
Łucja Nikolska, fot. Bartek Barczyk

SERDECZNIE ZAPRASZAMY! / FEEL WARMLY INVITED!

Dyrektor artystyczna Festiwalu / Artistic Director: Zuzanna Bator
Organizatorzy / Organizers: Fundacja Dobrej Muzyki i Kościół Pokoju w Świdnicy
Mecenasi / Donors: Przyjaciele Dobrej Muzyki
Partnerzy / Partners: Ministerstwo Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu, Gmina Miasto Świdnica

Projekt „VI Międzynarodowy Festiwal Organowy im. Christiana Schlaga. Szlakiem Schlaga – ograjmy organy” dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji w programie „Kultura Dostępna” oraz ze środków Gminy Miasta Świdnica.